Aktuális

Cáfolja az összeomlásáról szóló híreket a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

Közleményt adott ki hétfő este a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház.

Hét szakorvosból hat felmondott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sebészeti osztályán – írta meg a minap az Index. A portál úgy tudja, az orvosok jó ideje tárgyalnak a munkafeltételek javításáról, elsősorban az ügyeleti díj emelésére akarták rávenni a kórház vezetését, mert a fokozott terheléshez képest azt aránytalanul alacsonynak tartják, a kórház azonban ebbe nem ment bele.

Hétfő este a Jahn Ferenc Kórház közleményt adott ki, melyben úgy fogalmaznak: „Határozottan visszautasítjuk a kórház összeomlásáról szóló híreket. (…) A rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az index.hu művelt ma a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal.”

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Ralovich Zsolt főigazgató leszögezte, hogy cikkben egyetlen, a kórházra vonatkozó szám sem felel meg a valóságnak. Közlése szerint a kórházban nem 7, hanem 23 sebész dolgozik. A távozásukat bejelentő orvosok felmondási ideje két hónap, felmondásuk nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú ellátást. A kórház vezetése tárgyal a felmondási idejüket töltő kollégákkal, ugyanakkor megkezdte az egyeztetést más sebész szakorvosokkal is.

Tudatta azt is, hogy az intézmény Pest déli térségének és az azt környező településeknek meghatározó kórháza, 1278 betegággyal. Osztályai közül a sebészeti, a szülészeti, a nőgyógyászati, a fül-orr-gége, a fej-, nyaksebészeti, a neurológiai, az urológiai, valamint az aneszteziológiai és az intenzív betegellátó osztályok a legmagasabb progresszivitású besorolásúak.

„A fekvőbeteg szakellátás keretében ellátott betegek száma évente csaknem 38 ezer. Sürgősségi ellátása 24 órában üzemel, átlagosan napi 90-100 beteget fogad. A sebészeti osztály 50 ágyas, egy 10 ágyas sebészeti őrzővel kiegészülve. Az elmúlt öt évben a kórház az ország egyik jelentős laparoszkópos sebészeti centruma lett” – írta a főigazgató.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top