Aktuális

Napsütés, eső és havazás is lehet a hétvégén

Szeszélyes lesz az időjárás, pénteken akár mínusz 8 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Változékony lesz az időjárás az év első hétvégéjén: napsütésre és esőre, néhol havazásra is készülni kell – írja középtávú előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Fotó: Unsplash

Pénteken párás reggelre ébredünk, legtovább az Észak-Alföldön, Borsod környékén maradhat meg a köd. Napközben többfelé kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet 2 és plusz 6 fok között alakul majd.

Szombaton csak rövid napos időszakok várhatók, elszórtan eső, havas eső, északkeleten havazás is lehet. Sokfelé megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok között, napközben mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap több órára kisüt a nap, de néhol hózápor is lehet. Nagy területen megerősödik, többfelé viharossá is fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb plusz 2 és 6 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top