Szabadidő

Időjárás: kiadták a figyelmeztetést a tomboló szél miatt, hózápor is jöhet

Folytatódik a lehűlés, éjszaka mindenhol fagyni fog.

Szombaton sokfelé erős, viharos széllel kísérve folytatódik a hideg levegő beáramlása térségünkbe – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de keleten több lesz a felhő. Helyenként előfordulhat hózápor – nagyobb eséllyel a keleti megyékben.

Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -2, +3 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a reggeli órákban elsősorban az Alföldön még több lehet a felhő, és arrafelé elvétve gyenge hózápor is előfordulhat, később ott is csökken a felhőzet, és nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható csapadék nélkül.

Az északias szelet helyenként erős, a Bodrogközben viharos közeli lökések kísérhetik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top