Szabadidő

Hózápor jöhet karácsony este

Ha fehér karácsonyra nincs is sok esély, valami azért esni fog az ünnepek alatt.

Vasárnap délnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, fokozatosan beborul az ég. A déli óráktól egyre nagyobb területen várható eső, többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északira, északkeletire forduló szél délután megélénkül, a Dunántúlon sokfelé megerősödik, estére több helyen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, nyugaton lesz hidegebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Hózáport ígérnek 24-én estére (Fotó: Pexels.com)

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, majd délután nyugaton csökken a felhőzet. A csapadékzóna lassan kelet felé helyeződik át, a keleti határ mentén még este is eshet az eső. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a középső országrészben többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 10 fok között alakul, keleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Kedden, a Dunántúlon változóan, keletebbre inkább erősen felhős égre van kilátás. Keleten fokozatosan megszűnik az eső, illetve a Dunántúlon délutántól záporok, esetleg hózáporok előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Reggelig szórványosan, később már csak helyenként alakulhat ki zápor, hózápor. Az északnyugati szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 9 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top