Szabadidő

Használd ki a tavaszias időjárást, mert jövő héten hózápor jön

Szombaton 18 fok is lehet, de pár nap, és cudar időnk lesz.

A hétvégén még többnyire marad a kellemes, tavaszias időjárás, de néhány nap múlva jön a lehűlés, és menthetetlenül visszazökkenünk a télbe – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton az ország döntő részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de az északkeleti határvidéken tartósan felhős körzetek is maradhatnak. Estétől az északi, északnyugati tájakon előfordulhat kisebb eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 18 fok között alakul, de az északkeleti határvidék közelében ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap ismét megnövekszik felhőzet, eleinte néhol, majd délutántól az ország északi felében szórványosan várható eső, zápor. A szél többfelé megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10, 15 fok között alakul, de a Dráva-mentén 16, 17 fok is lehet.

Hétfőn a gyakori felhőátvonulások mellett csak kevés napsütés várható. Több helyen várható eső, zápor. A szél időnként megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég. Több helyen várható eső, késő délutántól hózápor is. A szél nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, ugyanakkor egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szél erős, többfelé viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top