Szabadidő

Időjárás: cudar időnk lesz a hétvégén, kiadták a figyelmeztetést

Estére megérkezhet a hó, vasárnap viharos szélre kell készülni.

Szombaton az északkeleti, keleti megyékben folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös idő, máshol rövid időre kisüthet a nap. Késő délutántól, estétől szórványosan alakul ki eső, havas eső, az ország északkeleti harmadában havazás – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délnyugati és északkeleti megyék kivételével többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 9 fok között várható, de északkeleten csak 0 fok körül valószínű. Késő estére -2, +4 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap hajnalra az ország nagy részén megszűnik a csapadék, reggelre már csak kevés felhőre számíthatunk. Az északi szél nagy területen erős, sőt viharos lesz, ezért vasárnapra 13 megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést:

A szél csak délutántól mérséklődik majd lassanként.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top