Aktuális

Letartóztatták a 17 éves fiút, aki megverte társát a kaposvári gyermekotthonban

A 17 éves fiú szórakozásból többször is bántalmazta a társát.

Elrendelte a kaposvári Zita Gyermekotthonban történt bántalmazás egyik gyanúsítottjának letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a 17 éves fiú tavaly decemberben szórakozásból többször bántalmazta intézeti nevelt társát. Egy ilyen, december 29-ei esetet a gyanúsított bűntársa videóra vett, a felvételt később megosztotta az egyik közösségi oldalon.

A gyermekotthonban készült videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.

A feltételezett elkövető megszökött a nagy visszhangot kiváltó felvétel nyilvánosságra kerülése után, de a kaposvári rendőrök rövid időn belül elfogták. Aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlete, valamint folytatólagosan elkövetett minősített személyi szabadság megsértése bűntett gyanújával őrizetbe vették.

Mivel az esetet rögzítő felvételen jól hallható, hogy a videó készítője a bántalmazás folytatására tüzeli az elkövetőt, ezért a nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma belső vizsgálatot indított a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel összefüggésben.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top