Aktuális

Lejárt a mozdonyvezető munkaideje, leszállították az utasokat a váci vonatról – frissítve!

Nem ez az első ilyen eset, az utasok felháborodtak. A MÁV elnézést kért az átszállás és a késés okozta kényelmetlenség miatt.

Lejárt a munkaideje, ezért leszállította az utasokat a mozdonyvezető a Vác és a Nyugati pályaudvar között közlekedő vonatról szerda reggel – értesült az nlc.

„Munkába mentem a Vác és Nyugati között közlekedő vonaton, amikor 8.20 körül Rákospalota-Újpest megállóban a mozdonyvezető közölte, hogy lejárt a munkaideje, szálljunk le. Olyan 400-an tuti voltak a vonaton” – írta olvasónk, Róbert.

Fotót is készített a vonatról leszállított utasokról:

Fotó: Olvasónk/Róbert

Azt is írta, hogy kisebb lincshangulat uralkodott az utasok között, és csak a következő vonattal tudtak továbbmenni, ő pedig elkésett a munkából.

A Mávinform Facebook-oldala szerint is volt valami probléma a váci vonalon, mivel később két vonat egyáltalán nem közlekedett:

Kerestük a MÁV-ot, hogy pontosan mi történt, és miért kellett leszállniuk az utasoknak, amint válaszolnak, frissítjük a cikket. 

UPDATE (15:22):

A vasúttársaság az alábbi választ küldte az nlc-nek: “A Vácról a Nyugati pályaudvarra közlekedő ma reggeli S70-es vonat mozdonyvezetőjének lejárt a szolgálati ideje, a biztonsági szabályok szerint a 12 órát meghaladó munkavégzés nem engedélyezhető. A forgalomirányításhoz érkezett az információ, hogy a mozdonyvezető ideje lejár és nem közlekedik tovább a vonat késése miatt, ezért kénytelen volt leváltót kérni. Az irányítók egy másik mozdonyvezetőt küldtek. A vonat ekkor érkezett Rákospalota-Újpest állomásra 19 perces késéssel. A forgalomirányító értesítette az állomási személyzetet, hogy a vonat nem közlekedik tovább és tájékoztassák az utasokat az átszállásról, ezt a jegyvizsgálók megtették. A vonaton 500 utas volt, ebből 300-an a következő, Rákospalota-Újpestről 8:35-kor induló vonattal utaztak tovább a Nyugati pályaudvarra, körülbelül 200 utas a BKK járatait vette igénybe. A vasúttársaság az utasok elnézését kéri az átszállás és a késés okozta kényelmetlenség miatt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top