Aktuális

2020-as központi felvételi: itt vannak a megoldások

Mutatjuk, hol keresheted a január 18-ai központi felvételi vizsga feladatlapjainak megoldásait.
központi felvételi központi felvételi 2020 vizsga

A 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok 2020. január 18-án, délelőtt írták a központi középiskolai írásbeli felvételi vizsgát.

Mint kiderült, a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 57 000-en jelentkeztek. A 6 évfolyamos gimnáziumok írásbeli vizsgáin 9300-nál is többen, míg a 8 évfolyamosok vizsgáin nagyjából 5800-an vesznek részt. A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak.

Az alon.hu cikkéből kiderül, hogy a pótló írásbeli vizsgát – amit csak alapos indokkal lehet kérni – 2020. január 23-án, csütörtökön tartják majd. Ami az eredményeket illeti: 2020. február 6-ig a központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező iskola – értékelő lapon – közvetlenül is tájékoztatja a vizsgázókat.

És akkor a megoldókulcs: ide kattintva megtalálod a 2020. évi és a korábbi évek feladatlapjait és javítási-értékelési útmutatóit is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top