Aktuális

Több mint 40 évig gyilkolt és erőszakolt nőket a kamionos, mire lecsukták

A sorozatgyilkost tavaly kapták el Utah államban.

Egy távolsági tehergépjármű-vezetőt tavaly letartóztattak az Utah állambeli Wyomingban legalább 11 nemi erőszak miatt, most azonban legalább három, eddig megoldatlan gyilkossággal is vádolják. Állítólag a 69 éves Mark Dougles Burns bevallotta a gyilkosságokat is.

Daily Mail – videó

Burns-t 2019. szeptemberében tartóztatták le, és 17 bűncselekménnyel vádolták, ideértve a nemi erőszakot, a betörést és az emberrablást is, melyeket 1991 és 2001 között követett el. Legalább egy esetben Burns arra kényszerítette egyik áldozatának családját, hogy legyenek szemtanúi a nemi erőszaknak. Egyes források szerint személye egy lövöldözéshez is köthető, melyben egy 28 éves édesanya vesztette életét.

Arra, hogy a nemi erőszakok között kapcsolat van, és az elkövető ugyanaz a személy, a DNS-technológia fejlődésével derítettek fényt a rendőrök 2010-ben. Az egyik eset kapcsán az áldozat elmondta, már aludt otthonában, amikor egy idegen felébresztette, és azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a torkát, ha egy szót is szól. Ezután a férfi többször megerőszakolta, mielőtt távozott. Egy másik esetben egy nő és 19 éves gyermeke volt a kamionos áldozata – az erőszakot végig kellett nézniük a férfi családtagoknak.

A rendőrség szerint a támadó mindegyik bűntett során megkötötte az áldozatokat, akik arról számoltak be, hogy a Burns alkoholos állapotban volt, rendszeresen az elcsúsztatható tolóajtókon keresztül jutott be az otthonukba, és kést vagy lőfegyvert viselt.

A nyomozók úgy gondolják, a bűnesetek jellegét tekintve Burns valószínűleg több bűntényt is elkövethetett, de a 2001-es eset volt az utolsó, amit bevallott. Az első szexuális erőszakra 1974-ben került sor, amiért akkor börtönbe is zárták.

 

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top