nlc.hu
Aktuális

Lucy Letby, a sorozatgyilkos ápolónő

Óriási a felháborodás, amiért a csecsemőgyilkos ápolónőt kényelmes börtönbe költöztették

A sorozatgyilkos ápolónő börtönben ül, de különleges bánásmódban részesül, ami kiverte a biztosítékot az embereknél.

Lucy Letby sorozatgyilkos jelenleg kényelmesen tölti elzárását egy magánkézben lévő börtönben, miközben 24 órás védelemben részesül, feldühítve ezzel számos rabtársát és a híreket olvasó embereket. Letby, aki hét csecsemő meggyilkolásáért és hat másik meggyilkolásának kísérletéért életfogytiglani börtönbüntetését tölti, jelenleg saját zuhanyzóhoz, íróasztalhoz, telefonhoz és tévéhez juthat. Egy forrás azt állította, hogy státusza miatt „kesztyűs kézzel” bánnak vele.

Az egykori ápolónőt nemrég helyezték át a Surrey állambeli Ashford közelében lévő, magánkézben lévő Bronzefield börtönbe a Durham megyei Low Newton közismerten zűrös, kemény börtönéből. A Sunnak nyilatkozó forrás szerint: „Letby él, mint Marci Hevesen. Egy szép, kényelmes cellában egyedül van.” A bronzfieldi létesítmény sokkal szebb, mint a legtöbb börtön, mivel magánvállalkozásban van. A sorozatgyilkos ápolónő olyan rabokkal van együtt, akik több jogot kaptak arra, hogy tévét nézzenek, költsék a pénzüket és látogatókat fogadjanak. „Ez szégyen, és nem csoda, hogy olyan boldognak tűnik. Kesztyűs kézzel bánnak vele, mert ő az, aki” – tette hozzá a bennfentes megszólaló.

Lucy Letby a 2018-as letartóztatásakor (Forrás: Getty Images)

Lucy Letby a 2018-as letartóztatásakor (Forrás: Getty Images)

Letby 2015 és 2016 között követte el a gyilkosságokat a Countess of Chester kórházban. Eredetileg a Bronzefieldben tartották fogva, de később a wakefieldi New Hallba helyezték át a tárgyalás idejére. Az ítélethirdetés után a Durham melletti Brasside faluban található Low Newton börtönbe vitték, és eleinte elkülönítve tartották, hogy megakadályozzák, hogy rabtársai megtámadják. Joanna Dennehyvel együtt börtönözték be, aki 2013-ban egy 10 napos ámokfutás során három férfit gyilkolt meg, és szintén életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

A sorozatgyilkos Letby a Bronzefieldben öngyilkossági megfigyelés alatt áll, mivel a személyzetet hevesen – és nyilvánosan – bírálnák, ha egy ilyen prominens rab öngyilkos lenne. Az öngyilkossági megfigyelés azonban nem folytatható a végtelenségig, pláne nem évekig vagy évtizedekig, mivel túl nagy terhet ró a személyzetre. A különleges bánásmód tehát ennek tudható be jelenleg, meglátjuk, meddig marad ilyen kényelmes körülmények között a csecsemőgyilkos ápolónő.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top