Aktuális

Vilmos hercegtől kapott levelet a miskolci 2. b

Álmukban sem gondolták volna, hogy a hercegi család válaszol a karácsonyi üdvözletükre.

Hatalmas meglepetés érte a közelmúltban a miskolci Avastetői Általános Iskola Széchenyi István Tagiskolájának 2. b osztályos kisdiákjait. Nem kisebb személyiségtől kaptak üdvözlőlapot, mint Vilmos cambridge-i hercegtől – írja a Boon.hu.

Az egyik tanárnő, Kiss Gabriella ötlete volt, hogy karácsony előtt írjanak üdvözlőlevelet Vilmosnak és családjának a gyerekek. Miután elkészültek vele, mindenki aláírta a levelet, és elküldték Vilmoséknak, akiknek a címét a neten találták meg.

Nem sok reményt fűztek hozzá, hogy a hercegi család válaszol nekik, így aztán hatalmas volt a meglepetés, amikor megérkezett az iskolai posta, és a sok boríték között volt egy olyan, amely a Kensington-palotából érkezett.

„Ez akkora meglepetés, hogy el sem lehet mondani. Eddig csak a mesékben hallottunk királyokról és hercegekről, most pedig sokat megtudtunk róluk”

– mondta az egyik diák.

Az igazgató azt mondta, minden olyan kezdeményezést támogatnak, ami kicsit kiviszi a diákokat az iskola falai közül, főleg, ha ezt idegen nyelven teszik. A hercegi család levele pedig azért fontos, mert arra tanítja a gyerekeket, hogy merjenek bátrak és kezdeményezők lenni.

(Kiemelt kép: MTI / EPA / Will Oliver)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top