Aktuális

Börtönre ítélték a férfit, aki elrabolta volt feleségét, egyik gyerekük is rácsok mögé került

Az ítélet nem jogerős.
erőszak bántalmazás verés ököl

Egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki elrabolta tőle külön élő feleségét – írja a Pécsi Törvényszék. A férfi és társtetteseinek pere a Komlói Járásbíróságon zajlott, a férfi gyerekei és segítői is büntetést kaptak, egyikük 1 év 8 hónapot, másikuk 1 év 10 hónapot (büntetett előélete miatt), a negyedik vádlott pedig 1 év próbaidőt.

A vád szerint a férfi házassága megromlott feleségével, aki ezért elköltözött egy másik településen élő férfihez. A vádlott így két gyerekükkel magára maradt.

A férj nem törődött bele a dologba, és elhatározta, hogy ha kell, erőszakkal is visszaszerzi feleségét. Egyik fiával és két másik segítővel kitervelték, hogy amikor a nő hajnalban, munkába indulva buszra vár, akkor betuszkolják autójukba.

Az asszony hangosan tiltakozott, de betuszkolták a kocsiba, és a volt férj házához mentek. A férj kirángatta a kocsiból a sértettet, dulakodtak. A nő közben tudott szólni élettársának, aki értesítette a rendőrséget, és a nő segítségére sietett. Ki akarta hozni az áldozatot, a férj azonban nem engedte, de a nő az öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét. A segítő erre autóba ült, és nagy sebességgel az udvarra hajtott, hogy elvigye a nőt, de annak a fia és férje vasvillával és vascsővel ütötték közben az autót. A sértett élettársa ekkor, hogy elmeneküljön, sikeresen kitolatott az udvarról. Ekkor érkeztek meg a rendőrök.

A vádlottak elleni ítélet nem jogerős, a másodrendű vádlott védője, a harmadrendű és negyedrendű vádlottak, valamint védőik fellebbezést jelentettek be.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top