Nem csak egy áldozata volt Gothár Péternek

K. Z. | 2020. Február 23.
Szívritmuszavart okozott az agresszív rendezési stílus.

Amikor tavaly novemberben kipattant Gothár Péter rendező zaklatási botránya, nem volt egyértelmű, hogy hány áldozatról is beszélünk. A Katona József Színház közleménye még több esetre utalt, Gothár maga saját nyilatkozatában viszont már egyetlen kolléganőről és egy esetről beszélt. Más megszólalók a művészvilágból arról beszéltek, hogy „régi ügy ez”, és több érintett is lehet. Mivel azóta több színész is beszélt Gothár „belemenős” rendezői stílusáról, vélhetően elmondhatjuk, hogy más is sérülhetett önérzetében a fent említetteken túl.

Ezúttal Szirtes Ági színművész mondta el a Klubrádió szombati műsorában, hogy még szívritmuszavarai is voltak az idegességtől, amikor a rendezővel (akit ő érzelmi terroristának titulált) próbált.

Lehet, hogy végül eredményre jutott, de engem nagyon, nagyon kikészített a módszerével – részletezte a színésznő. – Hogy azt gondolta, hogy ha egy embert megaláz, meg piszkál, meg kiabál vele, akkor annyira kifordul az ember az emberi mivoltából, hogy az arra készteti, hogy túllépjen a saját határain, és jól játsszon.

Ennél pontosabban nem akarta felidézni az eseményeket, de azt mondta, megalázottan érezte magát. Emellett bólogatott az azt firtató műsorvezetői kérdésre, hogy vajon élt-e meg elégtételt, amikor Gothárnak is rosszul kellett magát éreznie a nyilvánosság előtt tettei miatt.

Mint ismeretes, azóta az érintett színház etikai vizsgálatot végzett, majd szerződést bontott a rendezővel, aki  a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is elveszítette a munkáját.

Exit mobile version