Aktuális

„Sehol ne játsszanak Gothár-rendezést!” – kérik a nővédő szervezetek

Online petíció is indul.

Minden színház vegye le a műsoráról Gothár Péter rendezéseit addig, amíg nem történik meg a rendező zaklatási ügyének alapos kivizsgálása – közölték nőszervezetek képviselői szerdán Budapesten, bejelentve: az ügy érdekében online petíció is indul.

Ma Magyarországon egyetlen nőnek sem szabad átélnie olyan zaklatást, amely a hírek szerint ebben a színházban megtörtént – mondta el a Katona József Színház előtt a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke.

Szőnyi Kinga kiemelte, hogy Gothár Péter a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a jövő generációit is tanítja, ezért most számos szülő fél elengedni gyermekeit az egyetem falai közé.

Király Nóra, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület alapítója közölte: az egyesület szerdán petíciót indít a honlapján, azt kérve, hogy sehol ne játsszák Gothár Péter rendezéseit. Szeretnék, hogy ne maradjon következmények nélkül ez az ügy, és ezzel talán másokat is megmenthetnek a zaklatástól.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI / Kollányi Péter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top