Aktuális

Nem csak egy áldozata volt Gothár Péternek

Szívritmuszavart okozott az agresszív rendezési stílus.

Amikor tavaly novemberben kipattant Gothár Péter rendező zaklatási botránya, nem volt egyértelmű, hogy hány áldozatról is beszélünk. A Katona József Színház közleménye még több esetre utalt, Gothár maga saját nyilatkozatában viszont már egyetlen kolléganőről és egy esetről beszélt. Más megszólalók a művészvilágból arról beszéltek, hogy „régi ügy ez”, és több érintett is lehet. Mivel azóta több színész is beszélt Gothár „belemenős” rendezői stílusáról, vélhetően elmondhatjuk, hogy más is sérülhetett önérzetében a fent említetteken túl.

Ezúttal Szirtes Ági színművész mondta el a Klubrádió szombati műsorában, hogy még szívritmuszavarai is voltak az idegességtől, amikor a rendezővel (akit ő érzelmi terroristának titulált) próbált.

Lehet, hogy végül eredményre jutott, de engem nagyon, nagyon kikészített a módszerével – részletezte a színésznő. – Hogy azt gondolta, hogy ha egy embert megaláz, meg piszkál, meg kiabál vele, akkor annyira kifordul az ember az emberi mivoltából, hogy az arra készteti, hogy túllépjen a saját határain, és jól játsszon.

Ennél pontosabban nem akarta felidézni az eseményeket, de azt mondta, megalázottan érezte magát. Emellett bólogatott az azt firtató műsorvezetői kérdésre, hogy vajon élt-e meg elégtételt, amikor Gothárnak is rosszul kellett magát éreznie a nyilvánosság előtt tettei miatt.

Mint ismeretes, azóta az érintett színház etikai vizsgálatot végzett, majd szerződést bontott a rendezővel, aki  a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is elveszítette a munkáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top