Aktuális

Betiltják a kutya- és macskahúsevést Kínában a koronavírus miatt

A koronavírus egyetlen pozitívuma a kutyák és macskák túlélése.

Komoly büntetés jár mostantól azoknak, akik kutyát vagy macskát ennének a dél-kínai Sencsenben, a koronavírus hatása miatt ugyanis a városvezetés csak kilencféle hús fogyasztását engedélyezné – köztük sertés, csirke, marha, nyúl és halak. A kutya- és a macskahús nincs az engedélyezettek között.

(Fotó: Instagram)

Fotó: Instagram

Emellett a vadon élő állatok elfogyasztását is tiltanák, hiszen az „bevett gyakorlat a fejlett országokban és a modern társadalommal szembeni általános elvárás”.

A Humane Society International nevű szervezet szerint noha a sencseni vadhúskereskedelem elenyészőnek számít a tartomány többi részéhez viszonyítva, egy ilyen korlátozás mégis dominóhatást indíthat el a térségben. A tervezet szerint akit tiltott, védett állat húsfogyasztásán érnek, az 20 ezer jüan (881 ezer forint) bírságot fizethetne, a nem védett, de nem engedélyezett állatok húsát fogyasztókat akár 2 ezer jüan pénzbírsággal lehetne sújtani. A védett állatok húsát kínáló éttermeknek 50 ezer jüan pénzbüntetésre kell számítaniuk.

Helyette álljon itt néhány klassz recept, garantáltan kutya- és macskahúsmentesen:

10 csirkés recept

Így készül egy jó halászlé

Egy jó szaftos rizseshús

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top