Ilyen állapotban van most a 4 koronavírusos magyar beteg

Hercsel Adél | 2020. Március 06.
Hivatalos tájékoztatás érkezett az eddig igazoltan koronavírussal dignosztizált betegek állapotáról, akiket jelenleg is megfigyelés alatt, elkülönítve tartanak.

Péntek délután ismét koronavírus sajtótájékoztatót tartott a kormány, a köztelevízió élő közvetítése alapján az operatív törzs és a kormánypárt munkatársai mellett megszólaltak az egészségügyi szakemberek, köztük Szlávik János infektológus szakorvos is, aki elmondta:

Szlávik doktor hozzátette, rengetegen érkeznek hozzájuk a dél-pesti központba azzal, hogy megelőző, megnyugtató jelleggel végezzenek rajtuk koronavírus-szűrést. A lakossági igény ellenére ezt az egészségügyi szolgáltatást nem tudják biztosítani, csak az ún. jól meghatározott eset definíciók alapján végeznek vizsgálatokat.

Mindeközben arról ír az Index, hogy elküldték a koronavírusos iráni diák csoporttársait is, akik azok után kértek vizsgálatot, hogy több előadáson és a laborokban is egy légtérben, egymás közvetlen közelében tartózkodtak az egyik koronavírussal fertőzött iráni hallgatóval. A mentő még bevitte a Semmelweis Egyetem gyógyszerész hallgatóit a kórházba, de csak egyiküknél végeztek koronavírus tesztet. Arra hivatkozva nem vettek a többiektől mintát, hogy láza csupán az egyiküknek volt.

Minden, amit most érdemes tudni a koronavírus jelenlegi állásáról:

Exit mobile version