Aktuális

Koronavírus-gyanúval figyelnek meg két nőt Egerben

A két, koronavírus gyanúja miatt megfigyelt nő Svájcból tért haza a napokban.

„A Markhot Ferenc Kórház felkészült az esetleges koronavírus-fertőzések kezelésére, a betegek biztonságban vannak az egri intézményben” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján a kórház főigazgatója, Vácity József .

Hangsúlyozta: jelenleg a legfontosabb feladat a koronavírus-fertőzések és a járvány megelőzése, amelyek kapcsán az egri gyógyító intézmény teljesítette feladatát. Emellett „minden tekintetben felkészült a betegség esetleges szélesebb körű előfordulásának kezelésére is”.

Markhot Ferenc Kórház

Az egri Markhot Ferenc Kórházban figyelik meg a két nő (Fotó: MTI – Komka Péter)

Kiemelte, hogy a látogatási tilalom bevezetésével garantált a kórházban kezelt betegek biztonsága. A Markhot Ferenc Kórház felkészült a rendelkezés betartatására, a portaszolgálat és a vagyonvédelem megerősített létszámmal működik. Kérdésre közölte továbbá, hogy az intézményben jelenleg nincs olyan beteg, akinél kimutatták volna a koronavírus jelenlétét. Két nő van megfigyelés alatt, ők Svájcból tértek haza a napokban.

Célzott laborvizsgálatot végeznek, a mintákat a Nemzeti Népegészségügyi Központba küldik tovább mondta a főigazgató, hozzátéve: ebből állapítják meg vagy zárják ki a koronavírus-fertőzést.

Ezek is érdekelhetnek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top