Aktuális

Fertőzött társukkal voltak összezárva egy kórteremben az iráni diákok

A hvg értesülései szerint maga a fertőzött sem értette, miért nem viszik azonnal másik kórterembe.

Mint azt lapunk is megírta, a koronavírus kapcsán létrehozott operatív törzs vezetője, Lakatos Tibor mai sajtótájékoztatóján elmondta, a Szent Lászlóban tartott iráni állampolgárok nem együttműködőek, több esetben nem megengedhető magatartást tanúsítottak, nem tartották be a karantén szabályait, például székekkel dobálóztak.  A hvg.hu megkereste az iráni diákokat, akik utóbbit cáfolták, valamint elmondták, a konfliktus elmondásuk szerint akkor alakult ki, amikor kiderült: a szobájukban az egyik fiú fertőzöttségéről már órák óta tudtak az orvosok, de ezt nem árulták el senkinek, és az érintettet is arra kérték, tartsa titokban.

 A 42 karanténban lévő iráni 3-6 fős szobákban van, ahol elmondásuk szerint se szappan, se fertőtlenítő, de még vécépapír sincs. MTVA/Bizományosi: Róka László

 A 42 karanténban lévő iráni 3-6 fős szobákban van, ahol elmondásuk szerint se szappan, se fertőtlenítő, de még vécépapír sincs (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

Maga a fertőzött sem értette, miért nem vitték azonnal másik kórterembe. Ez idő alatt ráadásul egyáltalán nem hagyhatták el a szobát, a diákok szerint még az erkélyre kivezető ajtót is bezárták, és elvitték a kulcsot.

A lapnak elmondták azt is, se az erkélyre, se a folyosóra nem mehetnek ki, nem kapnak elég információt. Elismerik, néhányan frusztráltak és kétségbeesettek, de továbbra is szeretnének együttműködni, és minden intézkedést betartani.

A hvg.hu cikke szerint a 42 karanténban lévő iráni 3-6 fős szobákban van, ahol elmondásuk szerint se szappan, se fertőtlenítő, de még vécépapír sincs. Az egyik diák a portálnak azt mondta, székeket nem is tudtak volna dobálni, mivel a szobákban nincs is szék.

Pozitívumként említették viszont, hogy hétfőn bement hozzájuk néhány ember az idegenrendészettől és a rendőrségtől, akik nagyon profik és kedvesek voltak, és megnyugtatták őket.

Aktuális cikkeink a koronavírus témájában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top