Aktuális

1,3 millió forintot fizetnek azoknak, akik hajlandók megfertőződni a koronavírussal

Bátor önkéntesek jelentkezését várják, akiknek beadhatják a koronavírus veszélytelenebb változatát.

A kutatók az idővel versenyt futva keresik az új koronavírus ellenszerét, a vakcina elkészítéséhez pedig emberkísérletekre is szükség van. Egy brit cég most bátor önkéntesek jelentkezését várja a tesztekhez.

A londoni Hvivo 3500 fontot, több mint 1,3 millió forintot fizet annak a 24 jelentkezőnek, akiknek beadják a vírus két veszélytelenebb változatát. A kórokozó 0C43 és 229E törzse kevésbé súlyos tüneteket okoz, mint a világszerte eddig 3500 életet követelő COVID-19.

A jelentkezőket kéthetes karanténba zárják, a külvilágból senkivel sem érintkezhetnek, de kerülniük kell a fizikailag megterhelő tevékenységeket, és szigorú diétán tartják őket. A kísérlet során rendszeresen mintákat vesznek tőlük.

A gyógyszergyártók nemcsak az idővel, hanem egymással is versenyt futnak, a tét egy kétmilliárd dolláros üzlet, ha megtalálják az ellenszert. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint jelenleg 20 különböző vakcina fejlesztése zajlik.

(Daily Star)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Sóki Tamás)

Friss hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top