Aktuális

Koronavírus itthon: két budapesti kerület lezárja a játszótereket

Az óvodák és bölcsődék bezárását szinte minden fővárosi kerület elrendelte már, de több önkormányzat egyéb óvintézkedéseket is tesz.
játszótér, homokozó, szülő, gyerek

A koronavírus-veszély miatt a budapesti kerületekben szinte mindenhol elrendelték az óvodák és bölcsődék bezárását: vasárnap délelőtt egyedül a kőbányai önkormányzat fogalmazott úgy a honlapján, hogy egyelőre még vizsgálják az óvodák zárva tartásának feltételeit – számol be a 24.hu.

A lap emellett arról is ír, több önkormányzat egyéb óvintézkedésekkel is tesz a járvány ellen:

  • Az I. kerületben átmeneti időre bezárnak a játszóterek, valamint a kiállítóterek és a művészeti szalonok, a Művelődési Ház és a Czakó utcai Sportcentrum,
  • Határozatlan időre lezárja a játszótereket és a sportpályákat a terézvárosi önkormányzat is. A Podmaniczky úti kutyafuttató nyitva marad, de azt kérik, csökkentsék az ott töltött időt a lehető legrövidebbre, és kerüljék a csoportos beszélgetéseket.
  • Erzsébetvárosban és Pesterzsébeten felfüggesztették a személyes ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban.
  • A II. kerületben kitolták a helyi adók befizetésének határidejét április 15-ig, nem számítanak fel késedelmi pótlékot és azt kérik, senki ne menjen postára sárga csekket feladni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top