Aktuális

Koronavírus: lezárják a budapesti játszótereket

Ahol erre lehetőség van, megteszik, a gyerekeket vigyük máshová – üzente a főpolgármester.

Ahol csak tehetik, lezárják a budapesti játszótereket, a szülők lehetőleg vigyék máshova a gyerekeket – mondta keddi sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester. A 24.hu azt írja: Karácsony szerint rossz döntés lenne, tette hozzá a főpolgármester, azzal indokolva, hogy az otthoni munkavégzés miatt így is több autó áll most az utcákon. Azt viszont mérlegelik, hogy biztosítsák, az egészségügyben vagy hasonló fontos szolgáltatásban dolgozók parkolását ingyenessé tegyék. Gy. Németh Erzsébet alpolgármester elmondta: ott, ahol a fővárosi önkormányzat felelős a közétkeztetésért, mindenhol lesz egy ügyeletes konyha, ahova be tudnak menni a rászorulók. Az igényeket az önkormányzatok, iskolás gyerekek esetében a tankerületi vezetők, iskolaigazgatók fogják felmérni. Hozzátette azt is, hogy több embert is bevonnak, akik segíteni fognak az idősgondozásban. Ezen kívül azt kérik az oktatási államtitkártól, hogy a gyerekek abban az iskolában vehessék át a nekik járó meleg ételt, ahova járnak.

Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bezárt játszótér kapuja a XII. kerületi Margaréta utcában 2020. március 16-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bezárt játszótér kapuja a XII. kerületi Margaréta utcában 2020. március 16-án (Fotó: MTI / Lakatos Péter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top