Aktuális

Karácsony Gergely nagy bajt sejt, a budapesti fertőzési adatokat akarja látni

Karácsony Gergely több adatot szeretne látni a fővárosi koronavírus-fertőzésekről. A kórházi megbetegedésekkel kapcsolatban brutális számokról ír.

Facebook-oldalán írt arról Karácsony Gergely péntek délután, hogy nagy szükség lenne részletesebb budapesti adatokra a koronavírus-fertőzésekről, ha Budapesten is a korlátozások enyhítését tervezné a kormány. Utóbbiról Orbán Viktor péntek reggel azt mondta, legkorábban jövő hétvégén lehet érdemes tervezni vele.

Karácsony most azt vezette le, hogy a fővárosról elérhető tesztelési adatok alapján a lakosok átfertőzöttsége igen alacsony, a kórházakban viszont „brutálisan magas” ez a szám, és az idősotthonokból is drámai számok érkeznek. Ez alapján a főpolgármester úgy sejti, „a magyarországi koronavírus-járvány leginkább és elsősorban a kórházakban és a kórházakból terjed”. Ha viszont ez így van, akkor a rengeteg kórházi ágy felszabadítását az is magyarázza, hogy kevesebben kaphassák el az intézményekben a fertőzést.

Karácsony Gergely 2020 márciusában

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene elnevezésű civil szervezet nőnapi rendezvényén a fővárosi Hősök terén 2020. március 8-án (forrás: MTI/Mónus Márton)

Egyetértünk abban, hogy a város újranyitása – mondom sokadszor – csak fokozatosan és óvatosan történhet. És ha a miniszterelnök zakóját rángatják a tudósok, akkor ezek szerint folyik tudományos elemzés. Ezt remélve kértem tegnap, hogy a kormány küldje meg és/vagy hozza nyilvánosságra a Budapestre vonatkozó adatokat.
Ezeket az adatokat eddig nem ismerhette senki a kormányon kívül. Pedig nagy szükség lenne rájuk. Mert, azt hiszem, itt valami nagyon nem stimmel” – írta Karácsony.

A koronavírus-járvány Budapesten: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top