Aktuális

Koronavírus: nem szállhatsz fel akárhogy a Volánbusz járataira

Bérlettel tilos az első ajtó, a csomagodat magad pakolod, információt csak telefonon kérhetsz.

A koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében a Volánbusz rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezet be járatain, egyebek között változnak a felszállási és csomagkezelési szabályok – közölte a közúti közlekedési társaság kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az országos, elővárosi és regionális forgalomban közlekedő járatokon a bérletesek a hátsó ajtókat vehetik igénybe, az első ajtón csak azok szállhatnak fel, akiknek menetjegyet kell váltaniuk. A csomagkezelési rend is változik – közölte a Volánbusz. A járművezető nyitja és zárja a csomagteret, de a csomag be- és kivételét az utasok maguk végzik.

Forrás: MTVA

Forrás: MTVA

A budapesti Népliget autóbusz-pályaudvaron működő Utazási Centrum kivételével az autóbusz-állomásokon működő menetrendi információs pontok zárva tartanak, telefonon ugyanakkor továbbra is minden információs pont elérhető, a helyszínen az utastájékoztatás más formái – például a kiírás – továbbra is élnek. A pénztárakban és járatokon a 2019/2020-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat március 31. után is elfogadják, a diákigazolvány-helyettesítő igazolást eredeti aláírás és pecsét nélkül is érvényesnek tekintik – tájékoztatott a Volánbusz.

Fokozottan takarítják az állomásokat és a járműveket, az autóbuszokon vírusölő szerrel tisztítják a padlót és a kapaszkodókat, folyamatosan kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat és tisztálkodóhelyiségeket. A buszvezetőkre a járművek gyakori takarításával, vírusölő szerrel való gyakori kézmosással segítenek minimalizálni a fertőzésveszélyt. A Volánbusz arra kér mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen személyes higiéniájára, gyakori kézmosással, zsebkendő használatával igyekezzen megállítani a vírus terjedését, és csak akkor használja a Volánbusz járatait, ha nem áll fenn nála koronavírus-fertőzés gyanúja. Az autóbusz-közlekedés menetrendje egyelőre változatlan. A társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról, az aktuális információkról a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékoztatják az utasokat – közölte a Volánbusz.

Mi pedig azt közöljük, hogy mindenki, aki teheti, maradjon otthon, tömegközlekedési eszközre pedig tényleg csak végső esetben szálljon. Győzzétek meg erről szeretteiteket is, akkor is, ha nagyon nehéz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top