Aktuális

Elveszítetted az állásod vagy épp belefulladsz a munkába? Itt a segítség!

A koronavírus-járvány miatt az ország egyik fele a napokban veszíti el munkáját, míg a másik munkaerő-hiánnyal küzd. Közösségi összefogás indult, amely összekötné a két oldalt.

Előre nem látható helyzeteket szült a koronavírus a munka világában: bizonyos szektorok most húzzák le a rolót, hiszen az elkövetkezendő hetekben a járvány miatt nem tud dolgozni a rendezvényszervező, nem szolgál fel a pincér, nem készít hajat a fodrász, miközben a gazdaság egy másik szegmensében óriási lett a munkaerőhiány. Nincs elég ember, aki kiszállítja az ételt, aki bedobozolja az áruházak webshop-kínálatát, vagy aki segítséget nyújt az időseknek. 

Képzelj el egy mérleget, aminek az egyik serpenyőjében ott van több százezer, jelenleg munka, jövő és kilátások nélküli ember, a másikban pedig azok szenvednek, akiknek nincs elég alkalmazható emberük. Nem kell hozzá atomfizikusnak lennünk, hogy belássuk: mindkét oldalnak kell egy B-terv. 

A jó hír, hogy a problémát észlelve néhány lelkes civil, teljesen nonprofit alapon már létre is hozta a B-terv elnevezésű oldalt, aminek elsődleges és legfőbb célja, hogy összehozza a két oldalt. A kezdeményezéshez ráadásul egy applikációt is készítettek. Íme, a felhívásuk: 

„A szektorban dolgozó, érintett szereplőkként úgy döntöttünk, hogy próbálunk segíteni a munka nélkül maradt kollégáknak, barátoknak ismerősöknek és az ismerősök ismerőseinek is. A Friends Club Hungary csapattal belevágtunk egy karitatív kezdeményezésbe, és létrehoztunk egy kizárólag társadalmi felelősségvállalás alapú mozgalmat »FRIENDS B-TERV« néven.

A helyzetre reagálva próbálunk munkát találni a szektorban munka nélkül maradt munkavállalóknak, és a nagyon értékes munkaerő-túlkínálatot megpróbáljuk átterelni oda, ahol éppen a legnagyobb szükség van rájuk. Ezzel remélhetőleg megoldjuk mindkét oldal jelenlegi nagy problémáját. A mozgalomra villámgyorsan létrehoztunk egy webes felületet.

Akár az egyik, akár a másik oldalon vagy jelenleg, érdemes felkeresned az oldalt, amit ide kattintva érsz el.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top