Aktuális

Teljes zárlat a szociális intézményekben

Mostantól nem fogadhatnak látogatókat egy sor bentlakásos intézményben.
Zárlat alatt az intézmények

Látogatási tilalom lépett életbe valamennyi szociális intézményben, a javítóintézetekben, a családok és gyermekek átmeneti otthonaiban, valamint kijárási tilalom és felvételi zárlat van a bentlakásos intézményeknél a járványügyi veszélyhelyzet miatt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A tilalmakról az országos tisztifőorvos döntött. Mint írják, általános elv a sokkal körültekintőbb higiénia, és a minél kevesebb személyközi kapcsolat, a nagy létszámú szolgáltatási formák átalakítása és az egyszerűbb adminisztráció. A szigorúbb intézkedések célja a biztonság és hatékonyság megteremtése.

„A járvány miatt kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet a szakemberektől a korábbinál jóval nagyobb erőfeszítéseket és áldozatot követel, különösen igaz ez a legkiszolgáltatottabb és magukra hagyott emberek mellett és a nagyobb közösségekben szolgálatot teljesítőkre. Az idős- és a hajléktalanellátás is az egyik legkockázatosabb terület a koronavírus elleni küzdelemben, ahogy fokozott erőfeszítést kíván a járvány idején a fogyatékos és gyermekvédelmi intézményekben a nagyobb közösségekben való helytállás is” – fogalmaztak.

A szociális szakma legnagyobb szervezetei állandó kapcsolatban állnak a szociális államtitkársággal, hogy a legváratlanabb helyzetekre is azonnal reagálhassanak.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top