Aktuális

Részleges kijárási tilalom Sződligeten

Az indokolatlan kimászkálás miatt döntött így a polgármester. Egyelőre csak bizonyos csoportok mozgását korlátozzák.

Nagyon sokan nem vesznek tudomást a járvány miatt kialakult vészhelyzetről, ezért részleges kijárási tilalmat rendelt el Juhász Béla sződligeti polgármester. Ezt ő maga jelentette be a település honlapján és a Facebookon. Ezzel indokolja:

Látok az utcán beszélgetni csoportokat, játszótereken játszó kisgyerekeket. Megítélésem szerint ezek nem szükségszerű lakossági találkozások, így növelhetik a járvány terjedését. Ugyancsak látok közterületen beszélgetni szociális gondoskodásban részesülő idős embereket, az iskolákban elrendelt otthoni tanulásra kötelezett fiatalokat.

A Háromkirályok felvonulás egyik résztvevője Sződligeten 2020. január 5-én (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Háromkirályok felvonulás egyik résztvevője Sződligeten 2020. január 5-én (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Éppen ezért ezentúl otthon kell maradnia az erre kötelezett önkormányzati dolgozóknak, a szociális ellátásban részesülő 70 év fölöttieknek, az óvodásoknak és az iskolásoknak. A tilalom március 25-étől (egyelőre) április 2-ig érvényes. Ételt, gyógyszert vásárolni, a járványügyi óvintézkedéseknek eleget tenni és ha kell, munkába menni szabad. Első körben nem büntetnek, inkább tájékoztatnak, figyelmeztetnek, de ha kell, az önkormányzati intézmények „kezdeményezhetik az otthoni munkáról való visszahívást, a szociális szolgáltatások felfüggesztését, a segélykérelmek elutasítását”.

Itt a teljes poszt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top