Aktuális

Trump ajánlására szedte be a maláriagyógyszert, belehalt egy arizonai férfi

Felesége pedig válságos állapotban került a kórházba.

Hirtelen úgyis mindenkinek doktorija lett virológiából, miért ne az amerikai elnök lenne kivétel? Donald Trump pár napja Twitteren áradozott egy ígéretes koronavírus-gyógymódról, amelyről egyelőre nem sokat tudunk. Az elnök szerint sorsfordító lehet, ha elkezdjük párhuzamosan szedni a klorokint és az azintropicint. Utóbbi egy antibiotikum, előbbi egy még korábban, a malária kezelésére kifejlesztett gyógyszer. Később még egy cikket is megosztott, amely arról szólt, hogy egy floridai férfi saját bevallása szeirnt a klorokintól gyógyult ki a koronavírusból:

Egy arizonai férfi a jelek szerint nagyon komolyan vette az elnök jóslatát, ugyanis feleségével együtt elkezdett klorokint szedni. Nem sokkal később rosszul lett és meghalt, feleségét pedig válságos állapotban ápolják – írja az Index. A gyógyszer gyártója közölte: a koronavírus nem szerepel a klorokinnal kezelhető betegségek között. Nem tudni, mennyit szedett be a 60-as éveiben járó pár, ahogy azt sem, miért volt ilyen gyógyszer a háztartásukban, alighanem a család halastavának kezelésére használták a szert. Az eset viszont nem jelenti azt, hogy a klorokin nem lenne jó megoldás, több helyen már most is ezzel kezelik a betegeket, és a kísérletek is ígéretesek, ez a történet inkább az öngyógyszerezés veszélyeiről szól.

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Fotó: MTI / EPA / Jim Lo Scalzo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top