Aktuális

Korlátozások a SPAR üzleteiben is

A SPAR és INTERSPAR üzletek ezentúl hétvégente eltérő idősávban tartanak nyitva, és bevezettek egy sor védelmi intézkedést is.
szigorítások a boltokban

A SPAR és INTERSPAR áruházak nyitvatartása megváltozik a veszélyhelyzet miatt. Átlagosan hétfőtől péntekig 6:30 és 19 óra között mehetünk vásárolni, szombaton és vasárnap viszont áruházanként eltérő időkben. De lesznek más változások is.

A webshopban már csak előre, online tudunk fizetni, ezzel is csökken a személyes kontaktus ideje a kiszállítók és köztünk. A SPAR arra kér mindenkit, hogy előre jelezzék, ha egészségügyi okok miatt zárt területre kérnének kiszállítást, ugyanis a munkatársaik nem léphetnek be veszélyeztetett területre.

Örömteli dolog, hogy bővítik az igénybe vehető idősávokat – már 22 és 23 óra között is szállítanak majd. Lesznek viszont mennyiségi korlátozások, hogy mindenkinek jusson áru:

– lédig termékek esetében 5 kg/termék

– darabban értékesített termékek esetében 10 darab/termék a személyenkénti vásárlási mennyiségi limit.

Ha viszont mégis a boltba mennénk, 15 ezer forintos értékig nem kell megérintenünk a fizetős terminált – hiszen nem kér PIN kódot a rendszer.

Közleményében a cég arról is beszél, hogy szeretné meghálálni azon dolgozóik munkáját, akik a nehéz helyzetben is kitartottak mellettük. A visszavonásig érvényes szabályozás szerint a SPAR minden ledolgozott óra után bruttó 400 forint hűségjutalmat számol el az áruházak, a logisztikai terület és az élelmiszertermelő üzemek munkavállalói részére. Mivel a koronavírus az idősek számára kiemelt kockázatot jelent, a SPAR a 65 éves és idősebb munkavállalóit 2020. március 18-tól felmenti a munkavégzés alól. További intézkedés, hogy többet mehetnek majd szünetre, kezet mosni, és kapnak kesztyűt és fertőtlenítőszert, valamint megkezdik az úgynevezett leheletvédő plexik telepítését a kasszáknál.

Javaslataik a vásárlóknak:

– A vásárló ne érintse meg az arcát, különösen az ajkakat, az orrát és a szemét kézzel!

– Kérjük, kövessék a köhögés és a légzés higiéniai protokollját!

– Lehetőleg ne a csúcsidőszakban jöjjenek vásárolni!

– Ajánljuk az egyedül történő vásárlást!

– A gyermekeket lehetőség szerint ne vigyék magukkal vásárolni!

– Idősebb vásárlóink kérjék – lehetőség szerint – a környezetükben lévő fiatalok segítségét!

– A kiszolgálópultoknál és a pénztáraknál padlómatricák mutatják az ideális távolságot.

– Minden, eddig csomagolatlanul értékesített kenyeret mostantól csomagolt formában kínálnak. Kérik, hogy a válogatható friss árut puszta kézzel ne fogjuk meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top