Aktuális

Koronavírus: a frontvonalban dolgozókra főz a Michelin-csillagos séf

Mivel Michelin-csillagos éttermét be kellett zárnia, egy berlini sztárséf a koronavírus-járvány betegeit gyógyító orvosokra, ápolókra, valamint a rendőrökre és tűzoltókra kezdett el főzni.

Hősökre főzünk – ez a mottó azt jelenti, hogy olyan embereknek, akik a foglalkozásuk miatt nem dolgozhatnak otthonról” – mondta el Max Strohe, a Tulus Lotrek étterem főszakácsa és társtulajdonosa. Németországban annak érdekében, hogy lelassítsák a koronavírus-járvány terjedését, március közepén bezártak az éttermek, edzőtermek és a legtöbb üzlet is.

Strohe és munkatársai több száz orvosra, ápolóra és más egészségügyi dolgozóra főznek, akik a berlini Zsidó Kórházban dolgoznak.

A kórház szóvivője, Jessica Maass elmondta, hogy a közösségi médiában figyelt fel a Tulus Lotrek mottójára: „hősökre főzünk”, és írt nekik egy e-mailt azzal, hogy náluk aztán tényleg sok hős dolgozik. Az étterem már másnap válaszolt, és csak annyit kérdeztek, hogy hány adag ételt küldjenek. „A következő napon 400 adag nagyszerű fogás érkezett hozzánk” – idézte fel Maass. A koszttal a kórház ápolóinak vezetőhelyettese is nagyon elégedett.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top