Aktuális

Koronavírus: hétfőtől a bevásárlóközpontok is kinyithatnak Vuhanban

A koronavírus-járvány epicentrumában az utóbbi 10 napban mindössze egy új fertőzést regisztráltak.

A 11 milliós Vuhanban a hét végén enyhítettek a közlekedési korlátozásokon, miután a városban az elmúlt tíz napban mindössze egy új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak. Hupej tartományban, aminek Vuhan a fővárosa, összesen 67801 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, 3182-en pedig meghaltak a betegség miatt.

A tartomány vezetése szerdán jelentette be, hogy a Vuhanban működő, a belföldi és a globális ipari láncban kulcsszerepet játszó vállalatok megkezdhetik a tevékenységüket. Ekkor még a negatív listán szereplő vállalkozások, mint a mozik, könyvesboltok, bárok, éttermek és edzőtermek nem nyithattak ki.

Vasárnaptól viszont újra járnak bizonyos buszjáratok, a földalatti- és vasúti közlekedés pedig már szombaton újraindult. Hupej tartomány kormányzata azt is közölte, hogy hétfőtől zöld lámpát kapnak egyes bevásárlóközpontok, illetve vásárlóutcán lévő üzletek. A várost a vesztegzár óta folyamatosan élesztik újra, a teljes feloldást április 8-ra tervezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top