Aktuális

Kórházi ápolónak mennek a stewardessek

Munka nélkül maradtak a légiutas-kísérők, de van számukra megoldás.
stewardessek mennek ápolónak

A légiutas-kísérőket is bevonnák a kórházi munkába Nagy-Britanniában – írja az MTI.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat kért önkénteseket Nagy-Britannia legnagyobb légitársaságainak légiutas-kísérői közül, hogy segítsék egy hamarosan elkészülő, négyezer férőhelyes, London közelében kialakított kórház munkáját a koronavírussal fertőzött betegek ellátásában.

A felkéréssel a Virgin Atlantic és az EasyJet személyzetét keresték fel, mivel a két légitársaság az összes, vagy szinte az összes járatát törölte a világjárvány miatt, és így a dolgozók munka nélkül maradtak. Előny, hogy a légiutas-kísérők elsősegély-nyújtási és újjáélesztési tréningen is részt vettek képzésük során.

A londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont területén alig néhány nap alatt kialakított Nightingale Hospital nevet kapott intézmény várhatóan szerdán fogja fogadni az első betegeket.

A The London Evening Standard című napilap közölte, hogy a légiutas-kísérők fizetésüket továbbra is a légitársaságtól kapják. „Ilyen rendkívül kihívásokkal teli körülmények között az NHS rendkívüli lépéseket tesz a koronavírus elleni küzdelem érdekében” – mondta Simon Stevens, az NHS vezérigazgatója.

Kérdés, hogy vajon a stewardessek hajlandók lesznek-e ilyen jellegű munkát is végezni ebben a nehéz helyzetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top