Aktuális

Nem kellene törleszteniük, mégis már százezren fizetik tovább a hitelüket

Könnyítésnek tűnik, de akinek még megvannak a bevételei, inkább fizetne.
nem kérnek moratóriumot

Bár sokaknak nagy segítséget jelentett, amikor a kormány hitelfizetési moratóriumot jelentett be az év végéig, van, aki nem akarja, hogy még tovább legyen a bankok adósa. Akinek megmaradt az állása, az gyakran inkább úgy dönt, hogy fizeti tovább a hitelét, annyival is beljebb van…

A Takarékbanknál március 26. óta lehet jelezni, ha valaki továbbra is törlesztené hitelét. Másnap több mint ezer kérelmet fogadott telefonon és e-mailen az ügyfélszolgálat. A hétvégén nem volt erős forgalom, hétfő óta viszont újra hatalmas az érdeklődés, szerda este hat óráig 18 600-an nyilatkoztak arról, hogy tovább törlesztik hiteleiket – írja a hellovidek.hu.

A Raiffeisen Bank arról tájékoztatta a portált, hogy folyamatosak az ügyfélmegkeresések, már több ezer ügyfél jelezte, hogy szeretne kilépni a fizetési moratórium hatálya alól.

A K&H Banknak csütörtökig több mint 40 ezer lakossági ügyfele döntött így, az OTP Bank ügyfelei pedig közvetlenül a moratórium bejelentését követően, és azóta is sokan folyamatosan jelzik, hogy ezentúl is fizetni szeretnék hiteleiket.

Már több mint 12 ezer ügyfél jelezte a CIB Banknál is, hogy nem kér a moratóriumból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top