Aktuális

Félmillió forint pluszpénzt kapnak az egészségügyi dolgozók

Ezt Orbán Viktor jelentette be péntek reggeli rádióinterjújában, ahol beszélt a koronavírussal szembeni védekezés további menetéről is.

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak –  jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.
 
A miniszterelnök szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozások jövőjét illetően. A kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. „Ha a kényszer rávisz, megtesszük” – mondta a kormányfő.

koronavírus, orvos

Orvos a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított izolációs teremben az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. (Fotó:
MTI/Balogh Zoltán)

A közelgő húsvétról, amely családi ünnep, úgy fogalmazott: „vinné az embert a lába, a szíve”, de „ez most aligha lesz lehetséges” – vagy csak szigorú korlátozások között.

Mi lesz, ha majd tömeges fertőzések jönnek?

Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte Orbán Viktor az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés. A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük – mondta. Összesen 110 kollégiumot foglaltak le, ahol 19.820 embert tudnak elhelyezni, és 58 hotelt, ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és 203.770 ember étkeztetésére vannak felkészülve.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára.

A munkahelyek megőrzéséről és újak létrehozásáról szólva a miniszterelnök közölte: kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítési tervét. 

(MTI)

Aktuális koronavírus-hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top