Aktuális

Lélegeztetőgép-kezelésre oktatnak védőnőket

Ha eldurvul a járványhelyzet idehaza, sok olyan emberre lesz szükség, aki tudja kezelni a léegeztetőgépeket.

Lélegeztetőgépek működtetését és kezelését oktató tanfolyamra jelentkezhetnek a szegedi védőnők – értesült több forrásból a 24.hu. A lap információi szerint a tanfolyamon való részvétel nem kötelező, hanem önkéntes alapon történik. Az intézkedésre elővigyázatosságból van szükség, ha ugyanis tömegessé válnak a koronavírus miatti megbetegedések itthon, akkor megeshet, hogy nagy tömegben lesz majd szükség lélegeztetőgépekre, illetve azokat szakszerűen működtetni képes személyzetre.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Védőnők Egyesülete annyit közölt: a védőnők fő feladata most is a várandósok és a gyerekek gondozásának segítése, tehát a betegellátásban nem vesznek részt. Ha viszont olyan mértékű vészhelyzet áll elő, ami szükségessé teszi több egészségügyi dolgozó részvételét a betegellátásban, akkor teljesen mindegy, hogy ki milyen területen dolgozik, szükség lesz rá.

Lélegeztetõgépre kapcsolt orvosi gyakorlóbábu a berlini Vivantes Humboldt klinikán (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Lélegeztetőgépre kapcsolt orvosi gyakorlóbábu a berlini Vivantes Humboldt klinikán (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Szerencsére Magyarország eddig jól áll a járványhelyzet kezelésével. Erről a Pécsi Tudományegyetem tanára beszélt az M1 műsorában.

Koronavírussal kapcsolatos hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top