Aktuális

Koronavírus: két fővárosi idősotthonban jelent meg a vírus – áldozatokat is szedett

Az országos tisztifőorvos szerint az idősotthonok a koronavírus-járvány kiemelt kockázatú helyszínei.

Müller Cecília országos tisztifőorvos korábban már beszélt arról, hogy az idősotthonok a koronavírus-járvány kiemelt kockázatú helyszínei közé tartoznak: részben mert az otthonokban sokan élnek egy helyen, részben mert a lakók zömében idős, krónikus betegek, akikre a vírus különösen veszélyes.

Az Origo információi szerint a közelmúltban két fővárosi idősotthonban is megjelent az új koronavírus; ráadásul mindkét intézményben szedett halálos áldozatokat is. Az operatív törzs keddi bejelentése szerint a 17. kerületi Pesti Úti Idősek Otthonában 65 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést. Közülük 52 gondozott és 13 dolgozó.

Mindeközben a terézvárosi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonban, ahol az Origo információi szerint 114 gondozott és 29 dolgozó van, több lakónál is diagnosztizálták a fertőzést. Innen eddig öt idős beteget szállítottak kórházba, ahol mindannyiuknál igazolták a fertőzést. A fertőzött idősek szobatársait a saját szobájukban különítették el.

Még több hír a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban: 

Lezárják Szentendre belvárosát a turisták elől

Karácsony Gergely: „Fenn kell tartani a korlátozó intézkedéseket”

Megszólalt a budafoki gyár: ekkor lesz élesztő a boltokban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top