Aktuális

Karácsony Gergely: „Fenn kell tartani a korlátozó intézkedéseket”

Budapest főpolgármestere erről egy szerdai sajtótájékoztatón beszélt.
buszvezetőre támadt egy férfi csepelen

Szerda délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott a Karmelitában Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Szita Károly, a megyei jogú városok szövetségének elnöke. A sajtótájékoztatón többek között szóba került a koronavírus-járvány ellen bevezetett kijárási korlátozás meghosszabbítása, de beszéltek a járvány gazdasági hatásairól, valamint az idősotthonok helyzetéről is.

Gulyás Gergely elmondta, a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezésben partnerként tekint az önkormányzatokra, úgy vélik, a közreműködésük elkerülhetetlenül szükséges a járvány elleni védekezés sikerességében. Hozzátette, a védekezést illetően nem hetekről, hanem hónapokról kell beszélni.

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely elmondta, az elmúlt hetekben a kerületek minden tőlük telhetőt megtettek a járvány megfékezéséért, ettől függetlenül – egyeztetve a fővárosi közgyűlés frakcióival – úgy gondolja, hogy a ma meglévő korlátozásokat még legalább egy hónapig fenn kell tartani, épp ezért azt a szerdai egyeztetésen azt javasolta a kormány képviselőinek, hogy hosszabbítsák meg a héten lejáró korlátozó intézkedéseket.

A főpolgármester  emellett kérte a kormányt, hogy belátható időn belül egyeztessen az önkormányzati szövetségekkel a járvány miatt felmerülő gazdasági nehézségeket illetően, valamint, hogy haladéktalanul kezdjék meg az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak szűrését, tesztelését. Karácsony Gergely úgy véli, mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak védekezni a járvány ellen.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, valamint a 23 megyei jogú város szövetségének elnöke arról beszélt, ez a mostani időszak a cselekvés ideje. „Mindenki teszi a maga dolgát, hogy minél több életet menthessünk meg” – mondta, majd hozzátette, Magyarország nagyvárosainak egyöntetű véleménye az, hogy a már meglévő kijárási korlátozást minimum fenn kell tartani, de szerinte nem ördögtől való egy esetleges szigorítás sem. Különös tekintettel az előttünk álló húsvéti időszakra.

Olvass még többet a koronavírus-járványról: 

Megszólalt a budafoki gyár: ekkor lesz élesztő a boltokban

Lezárt parkolókkal tartanák távol a kirándulókat Velencén

Koronavírus itthon: ez vár ránk a magyar tudósok szerint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top