Aktuális

Koronavírus: 11 újabb beteg meghalt, 895-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Már 58 áldozata van a járványnak itthon. A keddi helyzethez képest 78 beteggel nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

Újabb embereknél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma

Elhunyt újabb 11 beteg, többségében idős emberek (egyikük 49 éves). Ezzel 58 főre emelkedett az elhunytak száma. 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból – közölte a Koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal.

Jelenleg így néznek ki a hivatalos adatok a koronavírus-fertőzésről Magyarországon:

  • 895 fertőzött;
  • 94 gyógyult;
  • 58 ember elhunyt;
  • 15 481 személy van hatósági házi karanténban;
  • 25 748 mintát vizsgáltak az akkreditált laboratóriumban.

Koronavírus: 11 újabb beteg meghalt, 895-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, minden megyében van igazolt fertőzött.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához az kell, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és akik csak tehetik, maradjanak otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

A koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nagyon fontos, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

(Kiemelt kép: Aizuddin Saad/NurPhoto)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top