Aktuális

Koronavírus: már 10 ezer fölött a halottak száma a briteknél

Kicsit ugyan csökkent a halálos áldozatok napi száma, azonban még így is ijesztő a brit járványügyi helyzet.

A vasárnapi adatok szerint Nagy-Britanniában átlépte a tízezret az új típusú koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma: eddig összesen 10 612-en haltak meg a Covid-19 betegségben. Az elmúlt 24 órában 737 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz. A halálos áldozatok napi száma azonban csökkent: az egy nappal korábbi tájékoztatásban 917, a két nappal ezelőtti statisztikában 980 haláleset szerepelt.

Az egy napon belüli 980 haláleset volt eddig a legmagasabb napi halálozási szám a nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta, és meghaladta a járvány két kontinentális góca, Olaszország és Spanyolország által jelentett eddigi legmagasabb egynapi halálozási számot.

Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat angliai orvosigazgatója úgy véli, ha a nagy-britanniai járvány halálos áldozatainak számát sikerül 20 ezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

Boris Johnson brit miniszterelnököt és a a brit állami egészségügyi szolgálatot támogató üzenet egy kisteherautó oldalán Londonban - Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores

Boris Johnson brit miniszterelnököt és a a brit állami egészségügyi szolgálatot támogató üzenet egy kisteherautó oldalán Londonban (Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores)

Nagy-Britanniában vasárnapig 282 374 embert vetettek alá koronavírus-szűrésnek és közülük 84 279-ről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal. Az egészségügyi dolgozók közül eddig 19-en haltak meg a koronavírus okozta betegségben.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top