Aktuális

Koronavírus Magyarországon: 73 új beteg egy nap alatt

Nyolccal nőtt a halottak száma is, de többen gyógyultan távozhattak a kórházból.

A legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 73-mal nőtt a magyar koronavírusos megbetegedések száma, így 1652 beteg van. Sajnos elhunyt 8, többségében idős krónikus beteg. Ezzel 142 főre emelkedett az elhunytak száma, 199-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Nő a koronavírusos betegek száma - Fotó: MTI

Nő a koronavírusos betegek száma – Fotó: MTI

A koronavírusról szóló kormányzati oldal nem felejti el megemlíteni, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.   

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki csak teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Legfrissebb hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top