Életmód

A britek örülnének, ha 20 ezer alatt lenne a koronavírusos halottak száma

Némi javulás mutatkozik a brit koronavírus-statisztikában, de még mindig sok a beteg.

Nagy-Britanniában eddig 12.868-an haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségben. Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai orvosigazgatója nemrégiben kijelentette: ha a nagy-britanniai járvány halálos áldozatainak számát sikerül 20 ezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

hátborzongató videót készített londonról egy magyar férfi

A koronavírus miatt London utcáiról is eltűntek az emberek (Fotó: Getty Images)

Reményre ad okot, hogy a szerdán ismertetett legújabb statisztika szerint tovább csökkent az új típusú koronavírus okozta nagy-britanniai halálesetek és az újonnan kiszűrt fertőzések napi száma. A brit kormány kimutatása szerint érzékelhetően csökkent a kórházban kezelt koronavírus-betegek száma is.

Matt Hancock egészségügyi miniszter kijelentette: a kormány útmutatása továbbra is az, hogy egyelőre

mindenki maradjon otthon!

Nagy-Britanniában szerdáig 313.769 embert vetettek alá szűrővizsgálatnak és közülük 98.476-ról állapították meg, hogy megfertőződtek az új koronavírussal. A brit kormány célkitűzése az, hogy a hónap végéig 100 ezerre emelkedjen a naponta elvégzett koronavírustesztek száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top