Aktuális

A Margit-sziget és más budapesti helyszínek is zárva tartanak a hétvégén

A főpolgármester még egy kis türelmet kér.

A húsvéti és a múlt hétvége után ismét elrendelte a főpolgármester a Margitsziget és az Óbudai-sziget lezárását, idézi a Főpolgármesteri Hivatal közleményét a 444.hu. A tájékoztatás szerint mindkét területre 9:00 és  20:00 óra között nem lehet majd belépni szombaton és vasárnap. 

MArgitsziget

Budapesti parkok (Profimedia)

Tudom, hogy egyre nehezebb megállni, hogy élvezzük a tavaszt. Ahhoz azonban, hogy enyhíthessünk a szigorú és kényelmetlen korlátozásokon, most fegyelmezettnek kell maradnunk. Az előző hétvégéhez hasonlóan szombaton és vasárnap is lezárjuk a Margitszigetet reggel 9 és este 8 óra között. A futók a korai és a késő esti órákban, betartva a 10 méteres távolságot, ki tudnak menni sportolni. A korlátozások – mint eddig – most is érintik az Óbudai-szigetet és a Római-partot is, erről állapodtunk meg Kiss László polgármesterrel” – írja a Facebookon Karácsony Gergely.

Hétfőtől lép életbe az a főpolgármesteri rendelet, amely szerint április 27-től, a BKK járatait kizárólag kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet igénybe venni, és ugyanúgy csak eltakart arccal lehet majd bemenni a fővárosi boltokba, bevásárlóközpontokba és a taxi szolgáltatásokat igénybe venni.

A Fővárosi Közlönyben közzétett rendelet szerint azokat, akik ennek nem tesznek eleget, semmilyen következmény nem fenyegeti. A szabályszegőket nem szankcionálják, írja a lap.

Aktuális híreink a fővárosról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top