Aktuális

Koronavírus: 60 új beteg Magyarországon, egy 41 éves férfi is belehalt

Már 2443 a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 12 krónikus beteg.

Újabb 60 emberről derült ki szombat reggelre, hogy koronavírussal fertőzött és elhunyt 12 beteg is. Az elhunytak többségében idős, krónikus betegek, kivéve egyiküket, aki 41 éves volt.

Személyzet egy francia kórházban

Nő a betegek száma (Fotó: Veronique de Viguerie/Getty Images)

Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma, 458-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen – derül ki a hivatalos adatokból.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Még több hír a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top