Aktuális

Koronavírus-járvány: mi lesz a nyári táborokkal?

A bizonytalanság miatt a szülők többsége kivár. Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

Nagy rohamra készülnek a táborszervezők, ha májusban enyhítik a korlátozásokat, egyelőre azonban csak a háttérben folyik a szervezés – írja az Index. A cikkben több táborszervező is megszólalt, hogyan képzelik el az idei nyári szezont.

vajon mi lesz a nyári táborokkal a koronavírus miatti szigorítások enyhítésével? Fotó: Ryan Stone on Unsplash

Vajon mi lesz a nyári táborokkal a koronavírus miatti szigorítások enyhítésével? (Fotó: Ryan Stone on Unsplash)

Kovács Virág, a Játékmester Gyerekprogram Kft. ügyvezetője például elmondta, csak a  „startpisztolyra” várnak, és már szervezik is a napközis tábort a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, amire évente közel 1500 gyerek jelentkezik. Egyelőre előzetes jelentkezés van, de a részveteli díjakat nem szedik be a szülőktől, mivel még minden bizonytalan. 

Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője a lapnak elmondta, februárban rengetegen jelentkeztek a táborokba, aztán márciustól nagyjából lenullázódott a foglalások száma, a szülők többsége inkább kivár. „A táborkínálat ugyanakkor nagy eséllyel kisebb lesz idén, mert akik nem hirdették meg a turnusokat a járvány hazai megjelenése előtt, a bizonytalanságban inkább várnak. De ha pár hét múlva csökkennek is a korlátozások, biztosan lesznek olyanok, akik az utolsó pillanatban már nem kezdenek bele a toborzásba, és az idei szezont kihagyják” – mondta el. 

Az ország egyik legnagyobb táborszervező egyesülete, a Funside a héten döntött úgy, hogy május 6-án megnyitja a jelentkezési felületeket. A részvételi díjat majd csak azután kell befizetni, ha biztossá válik a helyzet. 

A Bátor Tábor, ahová súlyosan beteg gyerekek járnak, idén nyáron nem tartja meg a nyári turnusait és az önkéntesek képzéseit sem, helyette valamifajta digitális megoldásban gondolkoznak, ennek részleteit még most dolgozzák ki. Szintén online térbe költözik idén az  az Erzsébet-tábor, illetve elmaradnak a honvédelmi táborok. 

A táboroztatók egyébként nagy rohamra számítanak, amint enyhülnek a korlátozások, hiszen mindenki ki akar szabadulni az otthoni bezártság után, másrészt pedig a szülők is visszamennének dolgozni – írja az Index.

Aktuális koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top