Aktuális

Koronavírus Magyarországon: 48 új beteg szerdán, 12-en meghaltak

Szerdán is nőtt a koronavírusos megbetegedések száma Magyarországon és elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg.

Már 2775-re nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma, és a koronavírus miatt elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312-re emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Budapest, 2020. április 28.Védõfelszerelést viselõ ápolók a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai mûszakban a fõvárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én.MTI/Balogh Zoltán

Budapest, 2020. április 28.
Védőfelszerelést viselő ápolók a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai műszakban a fővárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én.
MTI/Balogh Zoltán

A kormányzati tájékoztató honlap megjegyzi, hogy továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.  

Friss hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top