Aktuális

200 alá csökkent a napi halálozások száma Olaszországban

Több mint egy hónapja nem történt ilyen Olaszországbam. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma is csökkent.

Több mint egy hónap után most először kétszáznál kevesebben haltak meg egy nap alatt koronavírus-fertőzésben Olaszországban, a fertőzöttek száma valamivel több mint ötszázzal csökkent – közölte vasárnap este az olasz polgári védelmi hatóság. A halálos áldozatok száma 174-gyel 28 884-re emelkedett. Egy nappal ezelőtt még 474 halálos áldozatot regisztráltak. Több mint egy hónap alatt ez a legalacsonyabb adat a huszonnégy óra alatt elhunytak számában.

A fertőzöttek száma 525-tel csökkent 24 óra alatt, a korábbi 239 után. A regisztrált betegek száma 100 179, közülük nyolcvanegy százalék házi karanténban tartózkodik, ezerötszázra csökkent az intenzív osztályon kezeltek száma. A gyógyultak száma túllépte a 81 ezret. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 210 717-t.

Nemzeti színű fényben a milónói Piazza della Scala

Nemzeti színű fényben a milánói Piazza della Scala (Fotó: Roberto Finizio/Getty Images)

A gócpont Lombardiában most először ötven alá csökkent a halálos áldozatok napi száma: 42-re a korábbi több mint nyolcvanról. A tartományban több mint 14 ezren veszítették életüket február 20. óta. Az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma 526 volt, a régióban gyógyultakkal és halottakkal együtt több mint 77 ezer beteget szűrtek.

Május 4-től újraindul a termelés és az építőipar Olaszországban. Enyhítik a városokon belüli kijárási korlátozást is.

További hírek a koronavírus-járványról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top