Aktuális

A koronavírus-pánik valóságos sztárja lett ez az orvos

Ashley Bloomfield, Új-Zéland járványügyi szakértője meghódította az országot.

Mi is bemutattuk az nlc-n azokat a szakértőket és szakpolitikusokat, akiket a koronavírus-járvány miatt ismert meg a világ. Ashley Bloomfieldet, a WHO szakértőjét, Új-Zéland jelenlegi legfontosabb közegészségügyi specialistáját azonban nem vettük fel az összeállításunkba, mert akkor még csak a hazájában ismerték a nevét.

Azóta viszont bejárta a világot a hír, hogy a szigetország remekül teljesít a koronavírus elleni védekezésben, már április elején több volt a gyógyult beteg, mint az újonnan fertőzött. Április 19-e óta pedig csak egy számjegyű bővülését mérik az új koronavírusos eseteknek. Ezzel egy időben az 55 éves orvos nevét is felkapta a fősodorbeli média és a közösségi oldalak népe.

Ashley Bloomfield, járványügyi felelős Új-Zélandon

Ashley Bloomfield, Új-Zéland járványügyi felelőse (fotó: Mark Mitchell / POOL / AFP)

Egyes új-zélandi polgárok már mozgalmat is indítottak azért, hogy Bloomfield legyen idén az országban az év embere. Továbbá már kaphatóak a járványügyi felelős arcképével díszített pólók és textil bevásárlótáskák is. „Tedd halhatatlanná Új-Zéland karanténhősét, és szerezz magadnak egy jó kis szatyrot” – szól a reklámszöveg. A szatyor vásárlásával egyébként egy családon belüli erőszak ellen küzdő civil szervezetet lehet támogatni.

Így áll a járvány elleni védekezés a világban:

(via Qubit)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top