Aktuális

Év végégig dolgozhatnak otthonról a Facebook és a Google munkatársai

Opcionális lesz a home office, akit nem muszáj, nem hívnak vissza az irodákba.

Hasonló intézkedéseket jelentett be a Google és a Facebook: bár mindkét cég nyárra tervezte, hogy újranyitja irodáit, meggondolták magukat, év végéig még biztosan dolgozhat otthonról, aki akar. A Google hét hónappal hosszabbítja meg az (opcionális) otthoni munkavégzést, a Facebooknál 2020 végéig tart majd a home office – írja a hvg.hu

A Google New York-i irodája

A Google New Yorkban a karantén alatt (fotó: John Nacion/NurPhoto via Getty Images)

A keresőcég június 1-re tervezte, hogy újranyitja irodáit, és ez meg is történik majd, azonban nem teszik kötelezővé a dolgozóknak, hogy visszajöjjenek január végéig. A kulcsemberekre ez nem vonatkozik, azaz lesz, akinek vissza kell majd jönni. A Google egyébként éppen a home office miatt csúszott a Chrome böngésző legutóbbi frissítésével, de a jelek szerint azóta otthonról is felvették a tempót az alkalmazottak – emlékeztet a hírportál.

A Facebook július 6-án várta volna vissza az alkalmazottait, azok azonban maradhatnak otthon. A Google-höz hasonlóan ez sem vonatkozik mindenkire, a cég mondja majd meg, kik folytathatják otthonról. A Facebook egyébként az egyik első olyan tech vállalat volt, amely bevezette a home office-t, emellett pedig áprilisban minden munkavállaló számlájára 1000 dollárt utalt.

Facebook+koronavírus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top