Aktuális

Bankkártyát lopott, szájába gyűrte a kivett pénzt, mikor elkapták

Egy vendéglátóhely vécéjében kapták el a bankkártya tolvajt.
Szájába gyűrte a lopott bankkártyával kivett pénzt

Bejelentés érkezett a pápai rendőrségre, hogy egy sértett elvesztette bankkártyáját, melynek tokjára felírta a PIN kódot is, majd nem sokkal később már üzeneteket kapott arról, hogy valaki használja a kártyát és pénzt is levett a számlájáról több mint százezer forint értékben.

A rendőrök azonosították, majd egy vendéglátó üzlet mellékhelyiségében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható  46 éves pápai férfit. Az elkövető, miután meglátta a rendőröket, a szájába gyűrte a bankkártyával levett pénzt. 

A rendőrök azt kérik, senki ne tartsa a PIN kódot a kártyája mellett. Ha nem tudja megjegyezni, megoldás lehet például, ha a mobiltelefonban egy fiktív névhez rendelt telefonszám utolsó négy számjegyeként menti el. A bankkártya használatakor ügyeljenek rá, hogy senki ne láthassa a PIN kód beütését. Elvesztés, lopás esetén a bankkártyát azonnal tiltassák le!

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top